Pastel de quatro leches

de Miha in Prajituri, 4 Sep 2010 | 4526 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • Pentru amestecul de lapte:
  • 300 g lapte condensat
  • 320 ml lapte evaporat
  • 250 ml frisca lichida
  • 100 ml lapte
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastel de quatro leches:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare ca pentru bezea, cu un praf de sare.  Se adauga zaharul cate putin si se mixeaza pana obtinem o spuma tare si lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecate cu ulei si omogenizam. Faina amestecata cu praful de copt se incorporeaza usor in compozitie, cu miscari de jos in sus.

Compozitia se toarna intr-o tava ( 25/35 cm) bine unsa cu unt si tapetata cu faina si se da la cuptor la foc mediu pana se aureste. Se lasa la racit cateva minute, apoi cu un cutit se cresteaza din loc in loc.

Amestecul de lapte:

Intr-un vas se amesteca toate cele 3 feluri de lapte cu frisca lichida. Cand blatul este caldut se toarna acest amestec deasupra si se da la frigider pentru cateva ore.

Se portioneaza si se serveste cu lapte condensat deasupra. In reteta Gabrielei laptele condensat era caramelizat. N-am incercat sa caramelizez laptele condensat facut in casa, dar voi incerca intr-o buna zi, cu siguranta. :))

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastel de quatro leches" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

ela 1

05.09.2010, 23:45

imi dai??????

mena29 1

06.09.2010, 18:13

ieri am lasat furcile si azi vin sa pap

Miha 1

06.09.2010, 18:39

cate o bucatica pentru toata lumea!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu capsuni