Paste tagliatelle cu sos alb ciuperci

de Pushaa in Paste, 26 Ian 2014 | 26111 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de paste
  • 1 ceapa mare
  • 300 gr ciuperci
  • 200 gr smantana
  • 1 lingura de faina
  • 150 gr cascaval
  • 3-4 lingur de ulei
  • 2 catei de usturoi
  • condimente: sare, piper, vegeta dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste tagliatelle cu sos alb ciuperci:

Pastele se pun la fiert in apa clocotita, cu sare si putin ulei. Se lasa sa fiarba conform instructiunilor de pe pachet. Dupa aceea, se scot si se pun in sita, sub jet de apa rece, apoi se lasa la scurs.

Intr-o tigaie incingem uleiul si punem ceapa. Se caleste 3-4 minute pana cand se inmoaie ceapa, apoi adaugam ciupercile taiate felii subtiri. Se condimenteaza si se caleste pe foc mic pana cand sunt gata ciupercile. Din cand in cand mai adaugam cate putina apa.

Separat, intr-un bol punem smantana si o amestecam cu faina. Luam cate putina zeama din tigaie si ounem peste smantana amestecandu-se. Compozitia rezultata o punem peste ciupercile din tigaie. Se lasa la fiert la foc mic 10 minute,apoi adaugam cascavalul ras si mai condimentam daca este nevoie.

Cand compozitia incepe sa se prinda adaugam usturoiul, amestecam si oprim aragazul. Peste acest sos pumen pastele si amestecam bine.

Se servesc calde!

Le asezam in farfurie si deasupra ornam cu cascaval ras!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste tagliatelle cu sos alb ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de spaghete cu carne tocata cu suc de rosii cu busuioc