Paste semi-carbonara la cuptor

de mihaelaradu in Fusilli, 27 Feb 2011 | 34841 vizualizari

 

Le servim ca fel principal cu un pahar de vin alb. Sunt usor si rapid de preparat si te pot scoate din incurcatura atunci cand ramai fara idei :)

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet paste (fusili, fundite, etc)
  • 3 catei usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 1 cubulet de unt/margarina pentru tapetat tava
  • 7-8 feli bacon sau sunca presata
  • 1 cutie smantana
  • cascaval ras
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste semi-carbonara la cuptor:

1. Punem pastele la fiert in apa clocotita. Adaugam un praf de sare si putin ulei.

2. Pentru sos, calim usturoiul in 2 linguri de ulei, adaugam baconul si mai calim 3-5 minute. Adaugam smantana si lasam pe foc inca 5 minute.

3. Pastele fierte si strecurate de apa  le asezam intr-o tava tapetata cu un cubulet de unt/margarina. Turnam sosul peste paste si presaram cascaval ras.

4. Dam pastele la cuptor pentru 10 minute, la foc mediu.

5. Ultimele 5 minute, pornim grill-ul pentru a se rumeni pastele.

6. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste semi-carbonara la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fusilli cu sos ragu la cuptor