Paste "scoici" umplute cu carne si sos de rosii

de Bucataras Medi in Paste, 16 Mar 2011 | 7849 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g paste "scoici" colorate
  • 250 g carne de porc
  • 150 g carne de vita
  • 1 ceapa
  • 2 rosii
  • 1 ou
  • 3-4  linguri pasta de rosii
  • ulei
  • patrunjel
  • rozmarin
  • sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste "scoici" umplute cu carne si sos de rosii:

Fierbem pastele in apa cu sare conform instructiunolor de pe pachet.Dupa ce au fiert , scurgem de apa si lasam sa se racoreasca.

Tocam carnea si apoi amestecam bine pentru o buna omogenizare.Separat  intr-o tigaie punem ulei la incins si calim ceapa taiata marunt.Adaugam carnea , condimentam cu sare si piper si lasam pe foc pana cand se evapora apa pe care si-o lasa carnea.Amestecam din cand in cand .Adaugam pasta de rosii , amestecam si mai tinem pe foc inca circa 10 min. dupa care tragem de pe foc si lasam sa se racoreasca putin dupa care adaugam oual , condimentam cu rozmarin  si amestecam.

Urmeaza operatia de umplere a scoicilor.Deci, luam cu ajutorul unei linguri din compozitia de mai sus si umplem fiecare scoica in parte iar apoi le asezam intr-un vas uns cu putin ulei.Dupa ce toate scoicile sunt umplute si asezate in vas adaugam o cana de apa( apa nu trebuie sa depaseasca nivelul scoicilor ) acoperim vasul cu o folie de aluminiu si dam la cuptor pentru circa 20 min. dupa care scoatem din cuptor, indepartam folia  si adaugam rosiile decojite si taiate cubulete mici, mici.Mai lasam la cuptor circa 10-15 min. de data aceasta fara a mai acoperi vasul.

Scoatem din cuptor , asezonam cu patrunjel verde si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste "scoici" umplute cu carne si sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca de paste colorate cu ton