Prima data am mancat aceasta mancare acum cateva luni la o prietena si mi s-a parut interesanta combinatia.
Se pun la fiert pastele in apa clocotita cu sare si se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj.
Carnea se condimenteaza cu sare, piper, ierburi de provence si se pune in uleiul incins sa se patrunda putin, 5 minute pe o parte si 5 minute pe cealalta parte. Apoi se adauga 2 cesti cu apa se pune capacul si se lasa sa fiarba la foc mic.
Se taie varza. Se piseaza (zdrobeste) usturoiul.
Cand apa scade la jumatate, se verifica carnea e aproape gata sau daca s-a inmuiat si se adauga varza. Se lasa putin sa se inmoaie, apoi se intoarce si se amesteca cu carnea.
Daca e necesar se mai adauga sare. Se pune pasta de ardei, pasta de tomate sau ketchup, cimbru si se mai lasa cateva minute. La final se adauga usturoiul zdrobit si se stinge focul.
Daca va place, puteti servi cu smantana.
Pofta buna!
1
Se asezoneaza dupa gust.