Paste cu sos de roşii şi telemea

de sisterskitchen in Paste, 28 Feb 2014 | 7115 vizualizari

 

O altă reţetă de paste din seria “rapid şi gustos”. Nimic complicat şi numai bune de servit la cină sau prânz. Cum ne-a venit ideea? Având în vedere că ne place să mâncăm roşii cu telemea, de ce să nu pregătim ceva care să conţină ambele ingrediente, dar să fie mai săţios? + and pasta ♡ ♡

 

INGREDIENTE

  • 200 g paste
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 ceapă, tăiată mărunt
  • 2 căţei de usturoi, feliaţi
  • 200 g roşii în conservă
  • 1/2 pahar apa sau supa de legume
  • busuioc proaspăt – noi nu avut, aşa că am apelat la cel uscat
  • sare si piper negru, proaspăt măcinate
  • 50-60 g telemea rasă
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu sos de roşii şi telemea:

1. Pastele se fierb conform instrucţiunilor de pe pachet. Le trecem printr-un jet de apă rece, le lăsăm să se scurgă bine şi le aşezăm într-un vas.
2. Ceapa şi usturoiul se călesc în uleiul încins, până când ceapa devine sticloasă. Mare grijă să nu ardă usturoiul, deoarece devine amar.
3. Într-un blender, se pun roşiile şi amestecul de ceapă şi usturoi.
Mixăm cu blenderul, până obţinem un sos.
4. Într-un wok mare, turnăm sosul, adăugăm 1/2 linguriţă busuioc uscat şi jumătate pahar de apă caldă sau supă de legume. Se lasă să fiarbă 20-25 de minute. Noi ales să strecurăm sosul, deoarece roşiile aveau prea multe seminţe.
4. Se adaugă pastele şi telemeaua. Se amestecă şi se lasă 2 minute, cât să se împrietenească aromele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos de roşii şi telemea" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

Micutza Luana 1

28.02.2014, 23:51

Lia_ 1

01.03.2014, 07:16

pastele imi plac chiar si goale, doar fierte

Rocsi 1

01.03.2014, 19:37

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tagliatelle cu dovlecel , rosii si masline