Paste cu sos de legume si nuci

de Corinuta in Paste, 8 Oct 2010 | 3607 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 legatura ceapa verde
  • 500 g rosii
  • 1 ardei rosu
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • 1 legatura busuioc
  • 400 g paste tubulare
  • 100 g miez de nuca
  • sare, piper macinat
  • cascaval ras
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu sos de legume si nuci:

Se curata ceapa, se spala si se taie rondele. Ardeiul se spala, se curata si se taie fasii inguste. Se spala busuiocul, se zvanta, iar frunzele se toaca. Se oparesc rosiile, apoi se taie cubulete.Usturoiul se curata si se toaca marunt.

Intr-o tigaie se calesc in ulei ceapa verde, ardeiul si busuiocul, apoi se adauga usturoiul si rosiile si se condimenteaza cu sare si piper. Se caleste totul neacoperit, la foc mediu cam 10-12 minute.

Intre timp se fierb pastele al dente timp de 8 minute in apa cu sare, apoi se strecoara.

Miezul de nuca se toaca grosier, apoi se amesteca cu sosul si cu pastele si se serveste imediat. Deasupra de presara cascaval ras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos de legume si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste cu nuci, conopida si branza albastra