Acesta reteta delicioasa este preparata din ce-am gasit prin frigider. Am cumparat ceafa de porc si nu mai incapea in congelator toata cantitate, asa ca, am fost nevoita sa tai din ea si sa fac ceva ... la gramaj nu era cine stie ce ... mai aveam un brocoli care l-am tot trecut cu vederea, un ardei capia ramas si o tija apio, asa ca, m-am apucat de treaba si acesta este rezultatul. A iestit o bunatate de sos pe care l-am combinat cu paste ...sotul meu a mai cerut o portie:D
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj.
Calim ceapa in ulei pana devine translucida( nu o prajim). Adaugam putina sare si legumele curatate, spalate si taiate cubulete(mai putin bocoli ). Dupa ce s-au inmuiat radacinoasele adugam ceafa de porc taiata-n cuburi mai mari care a fost in prealabil condimentata cu sare , piper si boia dulce. Totul se amesteca bine si se lasa pe foc adaugand din cand in cand, cate putina apa calduta. Dupa ce s-a facut carnea adaugam brocoli care l-am desfacut in buchetele mici. Se lasa sa fiarba la foc potrivit pana cand carnea si legumele sunt bine facute. la final am adaugat marar( de la congelator am avut eu)
Dupa ce am fiert pastele , le-am pus la scurs intr-o strecuratoare. Am pus untul i la topit intr-o cratita, peste care am adaugat pastele scurse de apa, am amestecat bine .( se poate presara si oregano)
Sa aveti pofta!
1
folositi paste de care vreti voi
2
puteti folosi ce condimente va plac voua