bune!
Pancetta se taie feliute subtiri si se pune la prajit in putin ulei. Se scoate apoi si se pun la calit in aceeasi tigaie ceapa taiata marunt si telina. Se lasa sa se inmoaie frumos, apoi se adauga rosiile taiate marunt si pasta de rosii. Se sareaza, pipereaza si se adauga o cana de apa de la pastele care fierb in acest timp. Se pune si pancetta inapoi in tigaie si se lasa sa fiarba vreo 15 minute. Se adauga apoi ardeiul iute maruntit, dar gustul nu trebuie sa fie f iute, trebuie sa aiba doar o nota spicey....Se pune si busuiocul maruntit ( eu nu am avut si am pus un pic de oregano), se adauga si o mana de parmigiano razuit si se mai lasa la foc 7-8 minute. Daca a scazut f tare sosul mai puneti apa de la paste. Se opreste focul si daca doriti se poate adauga si patrunjel verde maruntit.
Se scurg pastele, care au fiert in apa sarata cu o lg de ulei , se portioneaza in farfurii si se toarna sosul deasupra.
Pofta buna!
1
pastele, in orice fel gatite, merg f bine cu busuioc si parmigiano