din dragoste pt paste si carnea de porc....
ragu:
Sosul de carne:
Se taie carnita bucatele mici-mici. se incinge putin ulei de masline intr-o tigaie si se pune carnita sa se prajeasca usor . Se adauga apoi ciupercile si si ceapa taiata marunt, se mai lasa doua-trei minute, apoi se adauga si telina taiata fin, se sareaza nitel, se pune foaia de dafin si se adauga putina apa, apoi se lasa sub capac vreo 15 min.
Se adauga apoi vinul si se lasa iar sub capac pana se evapora tot vinul, se adauga apa cat sa acopere compozitia toata si se mai lasa vreo 15 min. apoi se adauga rosiile maruntite, nu foarte fin, ca oricum se mai maruntesc ele, si bulionul.
Se adauga si o jum de lg-ita de oregano uscat si putin cimbru uscat. se mai lasa la fiert sub capac la foc potrivit spre mic cam 20-30 min ., mai completandu-se cu apa din cand in cand.
La sfarsit se scoate foaia de dafin, se potriveste gustul de sarat si piperat si se adauga patrunjelul verde.
Se opreste focul.
Pastele se fieb in apa sarata conform instructiunilor de pe pachet. se scurg si se portioneaza in farfurii, se pune peste paste cate o mana de parmigiano si apoi sosul de carne, si eventual inca putin parmigiano deasupra.
Se servesc imediat , calde, si merg foarte bine cu un pahar de vin rosu demisec.
Pofta buna!