Paste cu legume si muschi file

de Corinuta in Paste, 23 Iun 2010 | 6001 vizualizari

 

M-am inspirat din reteta postata de vero_closca: penne cu legume mexicane si mezeluri ,pe care am modificat-o putin. Imi place mult ptr ca este o reteta foarte rapida si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 500 g paste
  • 400 g legume mexicane congelate
  • 300 g muschi file
  • 3 catei de usturoi
  • 150 ml bulion
  • 4 linguri de ulei
  • 6 frunze de busuioc proaspat
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu legume si muschi file:

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj.

Intr-o tigaie se pune uleiul la incins. Se taie muschiul cubulete si se prajeste 3-4 minute. Se adauga usturoiul curatat si tocat marunt. Dupa inca 2-3 min. se adauga legumele congelate si se amesteca din cand in cand pana se dezgheata. Bulionul se amesteca cu 4 linguri de apa si se toarna peste legume. Se mai lasa sa fiarba cinci minute pana se ingroasa sosul, se condimenteaza cu sare si piper si se presara busuiocul tocat marunt. 

Se amesteca cu pastele, deasupra se poate presara parmezan ras.

TIPS-URI

1

Cum nu prea se gaseste busuioc proaspat de cumparat, am pus in ghiveci in primavara si acum am "tufa" mea :) de unde ma servesc de cate ori am nevoie. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu legume si muschi file" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Corinuta 1

23.06.2010, 21:48

Mersi Ramo! esti tare haioasaam vrut sa zic si eu ceva de "baba" da' nu mi-am permis

Ramonaky 1

24.06.2010, 17:46

nadina73 1

24.06.2010, 18:44

ce bine ca pap si de la tine si ce bine arata 5 furcu

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste cu legume la cuptor