Intr-o oala se pune apa la fiert cu un varf de cutit de sare.
cand incepe sa fiarba ,punem pastele.
le lasam la fiert 15-20 de minute.
cat fierb pastele pregatim sosul.
ciupercile le spalam bine si le taiati bucatele mai mari.
ceapa se curata ,se spala si se toaca mai marunt.
intr-o tigaie punem uleiul.
apoi adaugam ceapa si cateva linguri de apa ca sa inabusim ceapa,sa nu o prajim.
dupa care punem si ciupercile.
le lasam 2-3 minute apou turnam sucul de rosii.
rosia o curatam de pielita si o taiem cubulete ,apoi o turnam peste ciuperci.
condimentam cu sare si piper si lasam ciuparcile la foc potrivit circa 15 minute(daca e prea gros sosul mai puneti putina apa).
mai la urma punem si vinul alb.
dupa ce pastele au fiert le scurgem de apa.
acestea le turnam in tigaia cu sosul ,cu ciuperci.
tragem tigaia de pe foc si amestecam bine toate pastele sa intre sos in toate.
apoi le asezam pe o farfurie si servim...
sunt bune intr-o zi de post.!!