Gratin de paste cu pui, ciuperci si bacon

de Sidy in Paste, 14 Iul 2011 | 7417 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g paste fainoase
  • 1 piept de pui
  • 200 g bacon
  • 1 cutie ciuperci
  • 2 cepe mici verzi
  • 4-5 catei usturoi
  • 4 oua
  • 250 ml smantana
  • 100 ml lapte
  • 200 g cascaval afumat
  • marar verde
  • 380 g rosii cu busuioc Cirio
  • 2 linguri sos chilli
  • 2 linguri sos Worcestershire
  • ulei de masline
  • sare
  • piper proaspat macinat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de paste cu pui, ciuperci si bacon:

Taiem pieptul de pui cubulete si baconul fasii , apoi le tragem in 2 linguri ulei de masline, pina se face pieptul pe toate partile.

Adaugam toate condimentele si sosurile, apoi rosiile cubulete  si ciupercile.Lasam sa dea cateva clocote si presaram deasupra mararul verde tocat marunt, feliile subtiri de ceapa taiata solzisori si usturoiul presat.

Fierbem pastele dupa indicatiile de pe punga in apa cu sare si o lingura ulei.

Dupa ce sunt fierte, le strecuram si le asezam intr-o tava unsa.

Turnam peste paste compozitia obtinuta, o nivelam cu ajutorul unei linguri apoi adaugam deasupra ouale batute bine cu smantana si laptele.

Radem cascavalul deasupra si dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 200 grade pina se intareste compozitia cu oua si capata o frumoasa culoare aramie.

Se serveste ca atare sau cu diferite sosuri.

Eu am servit gratinul cu sos de iaurt cu marar verde.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de paste cu pui, ciuperci si bacon" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spaghete carbonara, reţetă italiana