Paste cu carne de vita

de Tuxedo in Spaghete, 11 Apr 2013 | 4103 vizualizari

 

Aceasta este reteta mamei si noua ne place extrem de mult. Cand facem cate o supica de vacuta, scoatem carnea din supa si o facem cu paste. Cel mai bine iese cu tagliatele (pastele acelea late ca niste taitei) si merge si cu alta carne de vaca daca nu aveti rasol. Are un gust aparte, nu cade greu si se face foarte usor.

 

INGREDIENTE

  • un rasol de vaca de 400 – 500 gr
  • 1 ceapa mare
  • 500 ml supa/apa
  • o ceasca de ulei
  • 500 ml suc de rosii sau piure de rosii
  • sare si piper dupa gust
  • cimbru
  • oregano (optional)
  • 1 pachet de spaghete/ tagliatele
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu carne de vita:

Se fierb pastele in apa cu sare, se spala apoi intr-un jet de apa rece si se scurg bine in sita.

Pentru sos, tocam ceapa marunt si o innabusim in ulei pana cand este aproape topita, adaugand din cand in cand supa de legume, sau apa fierbinte.

Cand ceapa este gata, adaugam sucul de rosii (care ar trebui sa fie mai gros) , sarea, piperul si cimbrul si lasam sa fiarba la foc mic. Daca va place oregano, puteti sa folositi cat va place, cam 1/2 lingurita, iar cimbru cat luati intre doua degete (sau mai mult dupa gust).

Carnea fiarta se toaca marunt cu un cutit sau in robotul de bucatarie (eu o fac in robot si iese aproape ca o pasta) si se adauga sosului de rosii. Se lasa la fiert pana scade, amestecand din cand in cand cu o lingura ca sa nu se lipeasca.

Cand sosul a scazut, dar nu foarte tare il turnam peste paste, amestecam si bagam cratita in cuptorul preincalzit la 180ºC pentru maxim 20 de minute.

Se serveste cu parmezan sau mozzarella rasa daca doriti!

Sunt delicioase!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu carne de vita" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

Lau 1

11.04.2013, 21:16

place

Rocsi 1

11.04.2013, 22:54

Super bune

feliciacristea46 1

12.04.2013, 01:14

bune, super bune, excelente si nemaipomenite !!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budinca sarata cu paste