Ne plac foarte mult pastele si le incerc in diverse feluri. La fel de mult ne place si lasagna, insa de data aceasta am preparat pastele ca si cum as fi facut lasagna. Am pregatit un sos bechamel pe care l-am intercalat intre straturi si a iesit o mancare grozav de buna.
Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce au fiert, se strecoara de apa.
Se curata ceapa, se spala si se taie marunt. Se pune uleiul la incins intr-o cratita si se pune ceapa. Se caleste pana se inmoaie si devine translucida. Se adauga carnea si se amesteca. Se lasa sa se albeasca bine si sa inceapa usor sa se rumeneasca. Se adauga sosul de rosii pasate. Se condimenteaza cu sare, piper si putin rozmarin. Se amesteca bine. Daca sosul este prea gros, se adauga un polonic din apa in care au fiert pastele. Se lasa 15-20 de minute sa fiarba.
In acest timp se prepara sosul bechamel. Intr-o oala se pune untul la topit, se adauga faina si se amesteca cu un tel. Se toarna cate putin din laptele fierbinte, amestecand continuu pentru onogenizare. La final se condimenteaza cu sare si nucsoara, se mai lasa sa dea 2-3 clocote dupa care se trage de pe foc.
Se ia o tava si se unge cu putin ulei. Se toarna jumatate din cantitatea de paste, apoi se toarna jumatate din sosul si bechamel si jumatate din sosul de carne. Se presara deasupra cascaval. Se pun restul de paste, sos bechamel si sosul de carne. Deasupra se rade restul de cascaval.
Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana se rumeneste frumos deasupra. Se serveste imediat.
Pofta buna!
1
Se poate inlocui cascavalul cu mozzarela.
2
Daca tava este mai mica, se pot face trei straturi de paste si restul sosurilor.
3
Se pot folosi orice fel de paste.