Paste cu ardei copti, sos picant si ceapa verde

de RODIMUR in Paste, 6 Apr 2019 | 2841 vizualizari

 

De obicei fac acest fel de mâncare cu cus-cus, dar cum cel pe care-l am acum în casă este ”cu ouă”, l-am înlocuit cu paste (”floricele”) pe al căror ambalaj scrie că ar putea avea ceva urme de ouă, sau de soia. Mi s-a părut că așa este mai acceptabil, din punctul de vedere al restricțiilor alimentare din Post. Nu numai atât, pastele acestea s-au armonizat perfect cu sosul picant, absolut excelent și cu ardeii capia copți, dulci și foarte buni. În total, o mâncare excelentă, din care nu m-am sfiit să mânânc trei porții, aproape una după alta, într-atât de bună era. În plus, o rețetă în care am folosit ardei capia copți, puși la congelator în toamnă, iar rezultatul a fost mai bun decât oricare alt preparat cu ingrediente similare.

 

INGREDIENTE

  • 250 grame de paste din grâu dur (”floricele”)
  • 4 ardei capia, copți (de la congelator)
  • Pentru sosul picant:
  • 1 ceapă
  • 5-6 căței de usturoi
  • 2 roșii
  • 150-200 ml de suc de roșii
  • 4-5 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 linguriță de boia de ardei dulce cu ierburi
  • 1 linguriță de chilli
  • 1 linguriță de oregano
  • 2 lingurițe de zahăr tos
  • sare
  • piper
  • Pentru servit:
  • codițele de la 5-6 cepe verzi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu ardei copti, sos picant si ceapa verde:

Ardeii copți se scot din timp din congelator, ca să se decongeleze natural și se pun de la bun început într-o strecurătoare, ca să se scurgă zeama.

Când s-au decongelat complet și s-au scurs de zeamă, ardeii se taie fâșii și apoi în formă de dreptunghiuri, dar nu prea mici.

Pastele se pun la fiert, cu apă rece și sare, pentru 7-8 minute (sau cât se recomandă pe ambalaj).

Se spală codițele de ceapă și se taie rondele.

Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă, ci să se înmoaie puțin.

Se spală roșiile, se taie mărunt și se pun la călit, la foc mic, cu ceapa și usturoiul.

Se adaugă toate condimentele (sarea, piperul, oregano, boiaua de ardei dulce, chilli și zahărul) se amestecă și se mai lasă tigaia la foc mic, până mai scade puțin lichidul. Se adaugă sucul de roșii, se amestecă pentru omogenizare și după 4-5 minute, când sosul a mai scăzut, se ia tigaia de pe foc.

Se strecoară pastele fierte, se clătesc cu apă rece, se scurg și se pun în platoul de servit. Se pun ardeii copți tăiați, de jur împrejur, iar pe mijloc se pune sosul picant. Se decorează cu ceapa verde tăiată rondele și se servește imediat. Sosul picant rămas se pune într-un bol, pentru cei cărora le place și mai vor puțin.

TIPS-URI

1

Scoateți din timp ardeii de la congelator, ca să se decongeleze natural.

2

Nu mărunțiți prea tare ardeii copți, pentru că nu sunt aspectuoși.

3

Nu prăjiți prea tare ceapa și usturoiul, ca să nu se ardă și să devină amare. Căliți-le la foc mic și în ulei suficient, ca să rămână dulci și cu gust bun.

4

Acest preparat se poate face cu cus-cus (așa îl fac eu, de obicei).

5

Este mai bine să nu adăugați în preparat tot sosul picant, ca să nu fie prea iute, pentru gustul unora. Mie mi s-a părut absolut excelent.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu ardei copti, sos picant si ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Fusilli cu ton