Paste Carbonara

de simona72 in Spaghete, 24 Mar 2013 | 9137 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 felii de bacon
  • 6 ciupercute
  • 2 catei usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 200 ml lapte
  • 2 lingurite rase de faina
  • o lingurita rasa de sos pesto
  • sare
  • piper
  • 2 linguri smantina
  • 120 gr paste, eu am folosit spaghetti foarte subtiri
  • pt decor:
  • cascaval ras
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste Carbonara:

Pastele le fierbem in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj.

Punem uleiul intr-o tigaie pe foc, cind este incins punem usturoiul tocat feliute si-l lasam citeva secunde, adaugam baconul taiat feliute, il lasam sa se prajeasca putin iar apoi punem ciupercile taiate feliute. Punem capac si lasam sa se patrunda ciupercile.

Intr-un bol amestecam laptele rece cu faina si amestecam cu un tel sa nu se faca cocoloase. Cind sunt patrunse ciupercile adaugam laptele cu faina si amestecam. Cind incepe sa fiarba sosul, se va ingrosa, mai lasam 2-3 minute, adaugam smantina, amestecam pina se va dizolva, sare si piper dupa gust, iar la final putin sos pesto.

Cind sunt fierte pastele le punem peste sos, le amestecam, le lasam sa dea in clocot cu sosul, iar daca este prea gros adaugam putin din apa in care au fiert pastele.

Punem o portie in farfurie, iar deasupra radem cascaval. Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

de preferat era parmezanul peste paste, eu am ras cascaval mai uscat, mai tare

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste Carbonara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu ou, cascaval si Ceva Fin