Pastele le fierbem in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj.
Punem uleiul intr-o tigaie pe foc, cind este incins punem usturoiul tocat feliute si-l lasam citeva secunde, adaugam baconul taiat feliute, il lasam sa se prajeasca putin iar apoi punem ciupercile taiate feliute. Punem capac si lasam sa se patrunda ciupercile.
Intr-un bol amestecam laptele rece cu faina si amestecam cu un tel sa nu se faca cocoloase. Cind sunt patrunse ciupercile adaugam laptele cu faina si amestecam. Cind incepe sa fiarba sosul, se va ingrosa, mai lasam 2-3 minute, adaugam smantina, amestecam pina se va dizolva, sare si piper dupa gust, iar la final putin sos pesto.
Cind sunt fierte pastele le punem peste sos, le amestecam, le lasam sa dea in clocot cu sosul, iar daca este prea gros adaugam putin din apa in care au fiert pastele.
Punem o portie in farfurie, iar deasupra radem cascaval. Pofta buna!!!
1
de preferat era parmezanul peste paste, eu am ras cascaval mai uscat, mai tare