Am facut aceasta reteta ca sa vad si eu de ce le place asa mult englezilor pastarnacul.
Mi-a spus fica mea care traieste de aproape trei ani in Anglia ca acolo se cultiva hectare intregi cu pastarnac si ca englezii il folosesc in diferite retete. Una din ele este asta!
Pastarnacul si morcovul se curata si se fierb 10 minute.
Ii lasam putin sa se raceasca si apoi ii taiem cum ne place, rondele sau betisoare.
Ungem un vas de cuptor bine cu ulei, punem pastarnacul si morcovul in vas, punem sare dupa gust, mierea, amestecam usor sa nu sfaramam pastarnacul si acoperim cu supa in care au fiert zarzavaturile. Mai amestecam putin si dam vasul la cuptor.
Este gata cand a scazut suficient! Eu nu ma omor dupa mancarurile dulci, dar sotul meu a fost incantat de gust .
Pofta buna!
1
Nu fierbeti pastarnacul mai mult de 10 minute. Altfel se inmoaie foarte rau.
2
Puteti pune piper si alte condimente sau busuioc si patrunjel
3
Eu am preferat fara alte adaosuri.