Pastarnac si morcovi cu miere la cuptor

de marianascarlat in Mancaruri de post, 22 Apr 2013 | 5979 vizualizari

 

Am facut aceasta reteta ca sa vad si eu de ce le place asa mult englezilor pastarnacul.
Mi-a spus fica mea care traieste de aproape trei ani in Anglia ca acolo se cultiva hectare intregi cu pastarnac si ca englezii il folosesc in diferite retete. Una din ele este asta!

 

INGREDIENTE

  • 3 bucati mari de pastarnac
  • 2 bucati de morcov
  • 3-4 linguri de ulei
  • 2 linguri de miere
  • supa de legume
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastarnac si morcovi cu miere la cuptor:

Pastarnacul si morcovul se curata si se fierb 10 minute.

Ii lasam putin sa se raceasca si apoi ii taiem cum ne place, rondele sau betisoare.

Ungem un vas de cuptor bine cu ulei, punem pastarnacul si morcovul in vas,  punem sare dupa gust, mierea, amestecam usor sa nu sfaramam pastarnacul si acoperim cu supa in care au fiert  zarzavaturile. Mai amestecam putin si dam vasul la cuptor.

Este gata cand a scazut suficient! Eu nu ma omor dupa mancarurile dulci, dar sotul meu a fost incantat de gust .

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Nu fierbeti pastarnacul mai mult de 10 minute. Altfel se inmoaie foarte rau.

2

Puteti pune piper si alte condimente sau busuioc si patrunjel

3

Eu am preferat fara alte adaosuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastarnac si morcovi cu miere la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

palpabil 1

22.04.2013, 20:37

cred ca e foarte bun

palpabil 1

22.04.2013, 20:39

sa sti ca englezilor nu le place doar pastarnacul... manaca si foarte mult fish & chips

marianascarlat 1

22.04.2013, 21:34

Stiam si de fish& cips, dar ficei mele nu-i place. In schimb pastarnacul cu miere i-a placut!
Multumesc de comentariu!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Legume la cuptor cu sos Romesco