Ieri am cules a doua oara, pe anul asta, fasole din gradina si nu stiam ce sa fac....ma batea gandul sa fac o salata de fasole verde cu maioneza , dar am vazut la andreea mancarica de pastai si mi-a placut tare mult cum a prezentat-o ea, incat azi dimineata pe la 9 era pe foc...tare buna a iesit, ms andreea.
Spalam fasolea sub jet de apa rece, dupa care ii rupem capetele si o dam pe jumatate, dupa care o mai spalam intr-o apa. Intre timp punem pe foc o oala cu apa si sare, iar cand apa a inceput sa fiarba punem pastaile si acoperim cu un capac, lasam sa fiarba 15- 20 de minute. Tocam ceapa si usturoiul marunt. Punem intr-o tigaie mai inalta 2 linguri de ulei, peste care vom pune ceapa si usturoiul, lasam sa se caleasca usor, dupa care punem bulionul si putina apa. Cu o paleta scoatem pastaile si le punem peste ceapa si usturoi, apoi acoperim cu apa in care au fiert, punem capacul si lasam sa fiarba impreuna 30-40 de minute la foc potrivit. La sfarsit condimentam si asezonam cu marar tocat fin.