Pastai cu smantana

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 15 Oct 2010 | 14017 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr pastai (fasole galbena)
  • 350 gr smantana
  • 2 linguri faina
  • 2 cepe mici
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 4 catei usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastai cu smantana:

pe cat de simplu pe atat de bun:

Se toaca ceapa marunt.Se caleste in 2 linguri de ulei + 2 linguri apa.

Se lasa cam 5 minute. Se adauga pastaile, care in prealabil au fost fierte aproape total, doi  catei de usturoi taiati felioare si o cescuta de apa (eu am pus apa de la pastai).

Se lasa totul la fiert aproximativ 15 minute.

Se adauga smantana amestecata cu faina , amestecandu-se mereu.

Se potriveste gustul de sare si piper si  se adauga si ceilalti doi catei usturoi pisati bine

Se mai lasa totul pe foc  5 minute, amestecand sa nu se afume (eu am fiert in vasul de tuci, acolo nu se afuma nimic: d ).

Noi am servit cu carnaciori si turtite cu chimen.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastai cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

diaconta 1

16.10.2010, 17:23

Mi-a spus mie cineva ca Gaby a gatit ceva foarte bun asa ca am venit cu furcile,poate-mi dai si mie ca eu n-am facut nimicm-am facut musafir

Bunica 1

16.10.2010, 23:48

Ce bunatati a pregatit gabiiiii !

kamy 1

17.10.2010, 19:43

n-am facut cu smantana...si chiar am...din gradina fasole...tucara(asa-i zice pe la noi) 5f

COMENTEAZA

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rulada de spanac cu crema de branza