Un gem fin, dulce acrisor foarte bun la caltite sau prajitura cu foi de miere si crema de lamaie.
De regula se iau macesele, se spala, se curata de codite si impuritati, se taie in jumatati, se indeparteaza cu grija semintele si perisorii, se asaza intr-un vas de inox sau email, se acopera cu apa , punandu-se la fiert, pana se obtine o pasta consistenta, dupa care se trec printr-o sita fina. In final se pun parti egale de pasta si de zahar si se fierb din nou cateva minute. Mama parcurge in fiecare an aceasta etapa! Eu recunosc ca am sarit peste aceasta parte, ;), deoarece am achizitionat pasta gata procesata (www.fructenaturale.ro ), si doar am adaugat la 5 kg de pasta de macese 4 kg de zahar, am fiert la foc mic cca.2 ore, apoi am pus in borcanele fierbinti ( mi-au iesit 19 borcanele!!!), am inchis ermetic si am lasat la odihna intre paturi pana a doua zi.