Pasta de macese

de Retete cu Margareta Cismasiu in Dulceata / Gem, 20 Oct 2014 | 8308 vizualizari

 

Desigur,fiecare cunoaste beneficiile maceselor.Normal,nu puteau lipsi din camara.Chiar daca am cules macese,le-am uscat pentru ceai,iar pasta am facut-o din zeama de macese cruda,cumparata din piata.Nu am avut o sita potrivit de fina pentru macese pentru a face eu pasta,asa ca am preferat s-o cumpar.

 

INGREDIENTE

  • 6kg pasta cruda de macese,
  • 1kg zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de macese:

  • Se pune pasta de macese intr-o oala si se pune la fiert.Pasta fiind groasa,se poate dilua cu o cana de apa.Se mesteca continuu in ea,in timpul fiertului pentru ca se depune pe fundul oalei.Cand clocoteste bine se adauga zaharul.Cine vrea mai dulce,poate sa puna zahar mai mult.Mie imi place asa sa se simta aroma maceselor.Se lasa sa fiarba cu bulbuci mari,mestecand tot timpul in ea. Pentru a vedea daca e destul de legata se pune un pic de pasta pe o farfurie si se lasa sa se raceasca.Se traseaza cu degetul o dunga prin pasta.Daca nu se imbina la loc,inseamana ca e gata. Se ia de pe foc si se toarna,fierbinte,in borcane.Acestea se inchid ermetic si se pun in paturi sa se raceasca lent.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de macese" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

Retete cu Margareta Cismasiu 1

22.10.2014, 00:17

E de munca cu ea,dar,credeti-ma,merita efortul.

Ksenya 1

22.10.2014, 10:39

as face si eu ,da de unde pasta? mi-ai facut pofta

Retete cu Margareta Cismasiu 1

24.10.2014, 23:42

Eu am gasit in piata,pasta.Dar daca ai o sita fina,poti sa faci din macese.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gem de macese