Pasta de leustean

de gaby_duceag in Conserve, 12 Mai 2012 | 10206 vizualizari

 

Natura a inceput deja sa ne bucure cu rod bogat si verde.
Prima verdeata aromata pe care-o putem conserva pentru iarna este inegalabila aroma a leusteanului.
Ca tot veni vorba , ati incercat vreodata cartofi natur fierti in apa in care ati pus o crenguta de leustean si sare mare?
Daca raspunsul e NU, nu stiti ce ati pierdut :).
Fie il congelam in pungute, fie-l tocam cu sare, fie preparam o delicioasa pasta pe care-am preluat-o de la Maya.

 

INGREDIENTE

  • un castron cu capacitatea de 3 l plin cu frunze de leustean
  • 60-70 ml ulei
  • 4 linguri sare mare
  • ulei pentru pus deasupra in borcane.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de leustean:

Spalam bine leusteanul.
Rupem frunzele de pe tija si le punem intr-un castron mare.
Punem deasupra sarea si bagam blenderul.
Puteti la fel de bine sa puneti totul intr-un robot de bucatarie.
Pasam bine amestecul invartind cand si cand in castron cu o lingura pentru a cuprinde si pasa toate frunzele. Cand pasta este fina si omogena adaugam uleiul si mai pasam 2-3 minute.

Punem in borcane lasand putin loc pentru a pune un strat fin de ulei. Capsam borcanele.
Pastram la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de leustean" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

DinDragostePentruGatit 1

03.02.2013, 15:29

Potrivit pentru ciorbele mele de peste ... O sa fac si eu.

Patricia Iordache 1

29.05.2013, 17:31

L-am trecut la favorite! N-am facut asa ceva pana acum si nici nu am auzit printre apropiatii mei.

Mitinita 1

20.08.2013, 23:48

Imi surade reteta asta O incerc si eu

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasta de leustean pt iarna