Pasta de gogosari

de alice_ciobanu in Conserve, 26 Oct 2012 | 6432 vizualizari

 

Am tot lucrat intens la pregatirile pentru iarna. E toamna si trebuie sa profitam din plin de roadele naturii, chiar daca renuntam la unghii, my case, asta pentru ca inca nu am gasit eu gadgetul pentru a decoji ardei, kapia si gogosarii pe care tocmai ii treci prin procesul coacerii si-a transformarii pielitei intr-o chestiune ce trebuie eliminata cu finete maxima.
Am cateva retete pe catre e de musai sa le arat cat mai curand, pentru ca is muncite toate cu manutele astea doua si mai ales ca sunt numai bune pentru mancaricile ce tocmai le vom prepara in iarna grea de se anunta.

 

INGREDIENTE

  • gogosari si ardei kapia (am avut 5 kg in total, cred ca jumate-jumate)
  • 2 linguri de sare grunjoasa
  • vreo 300-400 ml ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de gogosari:

Incepem cu gogosarii si ardeii kapia pe care ii spalam, ii stergem si ii punem la copt, pe tabla, in tava in cuptor, dupa cum vreti si dupa cum va place. Cand is copti bine, nu scrum!, ii punem intr-o oala mare si incapatoare, presaram sare grujoasa deasupra si punem un capac potrivit, astfel incat sa se creeze inauntru un efect de sauna ? :)). Apoi ii veti putea curata super simplu si usor, dar tot va mai trebui sa renuntati la cate o unghiuta-doua. 

    Dupa ce i-ati curatat, le scoateti cotoarele si scuturati bine de samburi. Ii aruncati in robotul de bucatarie si pulsati de cateva ori pana ii faceti flenduri. Puneti-i apoi intr-o cratita pe foc impreuna cu uleiul si lasati la foc mic pana scade si se ingroasa. Adaugati sare dupa gust, 2 linguri sunt  maxim de suficient pentru cantitatea asta. 

    Turnati compozitia fierbinte in borcane sterilizate in prealabil. Puneti deasupra cate doua linguri de ulei, cat sa se formeze o pelicula si inchideti ermetic. Lasati la hodinit 2 zile sub invelis de paturi groase. Apoi pastrati la loc racoros pana ce vine iarna.

  Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de gogosari" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pasta de gogosari si ardei pentru iarna