Este o retata din Ardeal din Lunca Muresuluide la mama cumnatei mele,initial este cu urda dar eu am modificat si am pus brana de vaci
Se amesteca toate ingredientele pt blat cu ouale intregi,iar daca aluatul e prea tare se poate pune putin lapte asta numai daca e nevoie ,eu nu am mai pus . Se unge o tava cu ulei si se pune compozitita .
Se pregateste crema:
Se amesteca branza (urda) cu zaharul , galbenusurile si vaniliile iar daca compozitia e prea moale se pune gris ,la mine a fost cazul ca nu am avut urda si branza de vaci e mai moale decat urda.Se pune compozitia in tava peste blat cu lingura,dupa care se pune tava la cuptor pentru 30 minute .Dupa 30 minute se scoate tava se pun albusurile batute spuma cu zaharul si se pun tava din noua la cuptor 10 -15 minute
Cand spuma e rumenita frumos se scoate si se razuie asa calda ciocolata sau se pun bombonele.
PS.cred ca totusi data viitoare am sa pun 750 de branza sa fie crema mai groasa,