Pască tradiţională

de ionix in Prajituri, 20 Apr 2010 | 8134 vizualizari

 

e o combinatie intre ce mi-a spus mama si ce mi-a spus matusa-mea :D:D

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:  
  • 400 g faina
  • 150 g zahar
  • O lingura cu unt
  • 100 ml lapte
  • 50 ml apa minerala
  • 1 cubulet drojdie proaspata(pt 500 g faina)
  • Doua oua
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri cu smantana
  • Un praf de sare
  • Pentru umplutura:  
  • 700 g branza dulce
  • 3 linguri cu smantana
  • Coaja de la o lamaie rasa
  • 100 g stafide
  • O lingura cu gris
  • 4 oua
  • 150 g zahar pudra
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Pentru uns:  
  • Doua oua batute cu o lingura cu zahar
  • 4 linguri cu apa amestecate cu 3 linguri cu zahar

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pască tradiţională:

Prepararea aluatului:

Mai intai se face maiaua. Drojdia se pune cu putin lapte caldut si cu putin zahar.

Restul de lapte se adauga cu apa minerala si se lasa la fiert.

Cat laptele este fierbinte se pune peste 200 g din faina, asta pt a opari faina un pic, si se amesteca bine pentru a nu face cocoloase.

Faina se lasa la racit iar dupa ce s-a racit se amesteca cu maiaua.

Se toarna peste restul de faina si se amesteca cu galbenusurile si smantana, trebuie sa fie la temperature camerei.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si restul de zahar iar apoi se amesteca cu restul compozitiei.

Se topeste untul impreuna cu zaharul vanilat si se toarna, cat este cald, peste aluat.

Se framanta bine pana aluatul face basicute iar apoi se da la loc caldut, acoperind vasul cu un prosop, pana creste un pic.

 

Cat timp sta la dospit facem umplutura:

Prepararea umpluturii:

Branza dulce se lasa la scurs de zar, asta daca este zemoasa.

Branza se amesteca bine cu restul ingredientelor, frecand pana cand branza e cremoasa, si la sfarsit de pun stafidele.

 

Dupa ce aluatul nostru a crescut scoatem 1/3 din el si-l facem o forma rotunda, mare cat forma in care asezam pasca.

Din restul de aluat punem putin intr-o parte, pentru cruce.

Pentru impletitura de pe marginea pascai, facem doua rulouri din aluat pe care le impletim. Impletitura o punem pe marginea cratitei  de jur imprejurul ei.

Lasam 5 minute sa creasca un pic si apoi punem umplutura in mijloc.

Facem o cruce pe mijlocul ei.

Deasupra punem cele doua oua batute, atat peste aluat cat si peste umplutura.

Dam la cuptorul bine incins pana se rumeneste, la foc mediu.

Imediat dupa ce scoatem pasca o ungem cu siropul de zahar.

Se mananca de la Paste pana la Inaltare.

 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pască tradiţională" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

susu 1

20.04.2010, 23:03

Frumusica foooooc

ionix 1

21.04.2010, 21:10

multumesc @Brindusa... sunt de acord cu tine nici mie nu-mi plac stafidele dar... sotul le adora

Rahela Velicu 1

18.10.2021, 15:45

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si aluat de branza