Ungem o forma termorezistenta cu putin unt, o tapetam cu hartie de copt si asezam, uniform, visinele curatate de samburi (pe cat posibil pastrate intregi – vor avea un aspect mai placut).
Restul ingredientelor la asezam intr-un bol, rand pe rand: faian cernuta, zaharul, untul topit si esentele, ouale si laptele proaspat. Le mixam la cea mai mica treapta sau le omogenizam cu ajutorul unui tel. Compozitia obtinuta, asemanatoare celei pentru clatite, o turnam peste visine.
Punem vasul in cuptorul preincalzit si coacem clafoutis pana ce trece testul clasic, cel al scobitorii. Visinele ridicate la suprafata, fiind foarte zemoase, va pot induce in eroare.
Pastram vasul in cuptor, pana ce se raceste treptat, moment in care putem pudra cu zahar vanilat.
Personal, imi pare cea mai buna alegere in ceea ce priveste folosirea visinelor. Sunt divine!
Se serveste rece, cu pofta!
P.S. Varianta cu cirese nu m-a impresionat deloc. De fapt nici nu ma atrag in mod deosebit, mai ales in prajituri.
1
Am folosit cantitatea dubla pentru toate ingredientele, mai putin pentru visine. Cele 500 gr au fost suficiente pentru a acoperi tava. Zaharul, este de asemenea, mai mult decat suficient. Insa daca visinele sunt foarte acre , se poate mari cantitatea.