Pasca fara aluat

de babi5 in Prajituri, 9 Mai 2013 | 7288 vizualizari

 

Dragele mele /mei azi avind in vedere ca am avut facuta brinzica de vacuta ,m-am hotarit sa incerc sa fac o pasca . Mi-a suris ideea celor fara aluat, am adaugat citeva la favorite si am optat pentru ce-a a JamileiCuisine ,recunosc ca nu am urmat pasii care Jamila ia descris cu atita generozitate in videoclip .. Eu am zis ca am brinza mai multa sa foosesc o tava mai mare nu una rotunda ,nestiind ca compozitia nu creste prea mult (si cred eu datorita greutati brinzei ). Am mai adaugat si visine fara sambure ,nu am respectat cantitatea de smintina in loc de 400 ml am pus numai 200 si acum sint convinsa ca trebuiesc 400 ml fiindca este grisul care se adauga si grisul "absoarbe" mult lichid ... La final sa vedeti ce a iesit chiar daca nu este ceea ce am dorit de buna este super buna . Sfatul meu sa faceti ce va trece prin minte merita sa incercati .. Nu reusiti nu reusiti asta este ,, ,Multumesc Jamilei pentru reteta din care m-am inspirat ..

 

INGREDIENTE

  • 1kg brinza dulce
  • 4 zahar vaniliat
  • 8 oua
  • 200 gr unt (eu am pus mai putin fiindca nu am avut un pachet intreg )
  • 300 gr zahar
  • 200 gr smintina
  • 100 gr stafide
  • 1 borcan visine fara samburi
  • 5 linguri de faina
  • 4 linguri gris
  • 1/2 praf copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca fara aluat:

Intr-un castron   mai mare  am spart ouale  ,am adaugat zaharul vaniliat si  zaharul  si  am mixat bine  pina  a  devenit  compozitia  albicioasa.

Am adaugat  untul si  am mixat  in continuare ,apoi  am adaugat  brinza  si  smintina,  faina  treptat ,urmind  cu  grisul  in acelasi, mod apoi am adaugat stafidele  pe  care le-am tinut  dinainte  in rom si  visinele  fara sambure.

Am amestecat bine  apoi intr-o tava  unsa  si tapetata  cu hirtie  de copt   am pus  compozitia   obtinuta   si am pus in cuptorul  in prealabil  incins la 180 grade.

Se lasa  45 min pina  prajitura  devine  aurie  deasupra . Cind  este  gata   o scoatem si o lasam la  rece pentru  citeva  ore ..

Pofta  buna ..

TIPS-URI

1

Tava in care coacem trebuie sa fie micuta si inalta

2

Cantitatea de smintina trebuie respectata, in loc de 200ml. trebuie 400 ml .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca fara aluat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

babi5 1

10.05.2013, 14:22

SimOna asa cum arata o putem numi de adevaratelea prajitura ,dar asa cum spui visinile cu brinza este o combinatie de-ti ploua in gura de pofta . Si cred ca merge foarte bine si cu caise si piersici ,, daca indraznim sa facem combinatii nu poate sa fie decit doua variante ori foarte bun,ori foarte rau ..

diana_k 1

11.05.2013, 20:39

babi5 1

11.05.2013, 22:30

multumesc diana_k de aprecieri este nemaipomenit de gustoasa ,am gresit cu tava data viitoare o sa fie de nota 11 si prezentarea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pasca fara aluat