Pasca cu branza dulce

de marcela1979 in Dulciuri, 21 Mai 2013 | 10773 vizualizari

 

Facuta in cuptorul cu lemne

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de faina alba
  • 4 galbenusuri
  • 250 gr zahar
  • 1 cub de drojdie
  • 1 vf cutit sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 100 gr margarina topita
  • 500 ml lapte caldut
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • pt umplutura:
  • 500 gr branza dulce de vaca(scoapta)
  • 5 oua
  • 300 gr de zahar (daca va place dulce)
  • 50 gr stafide
  • zahar vanilat 1 plic
  • coaja de portocala


Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza dulce:

Aluatul se prepara astfel: se cerne faina intr-un vas adanc. Facem loc la mijloc unde punem drojdia inmuiata cu 2 linguri de zahar si 100 ml din laptele caldut, dupa care lasam o jumatate de ora la crescut. Adaugam galbenusurile frecate cu zahar, sarea si coaja rasa de lamaie si incepem sa framantam adaugand cate putin lapte caldut pana cand se dezlipeste aluatul de pe mana. La urma adaugam margarina topita si mai framantam un pic. Lasam la crescut acoperit cu un prosop pana aluatul isi dubleaza volumul.

Se pregateste umplutura:se amesteca branza de vaca cu galbenusurile,zaharul,stafidele,zaharul vanilat si coaja de portocala.

Daca aluatul a crescut se ia din aluat se intinde rotund .Se unge forma de tarta cu ulei se aseaza aluatul.Din aluat se fac suluri care se impletesc cate 2 si se pun roata la aluat si inca sub forma de cruce .In locurile libere se pune umplutura de branza.Se unge deasupra cu ou si se da la cuptor pana se coace.

TIPS-URI

1

inainte de a pune branza se tapeteaza cu putina apa sa nu curga umplutura

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasca cu brinza de vaci