Pasca cu branza dulce

de marcela1979 in Dulciuri, 21 Mai 2013 | 10813 vizualizari

 

Facuta in cuptorul cu lemne

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de faina alba
  • 4 galbenusuri
  • 250 gr zahar
  • 1 cub de drojdie
  • 1 vf cutit sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 100 gr margarina topita
  • 500 ml lapte caldut
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • pt umplutura:
  • 500 gr branza dulce de vaca(scoapta)
  • 5 oua
  • 300 gr de zahar (daca va place dulce)
  • 50 gr stafide
  • zahar vanilat 1 plic
  • coaja de portocala


Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza dulce:

Aluatul se prepara astfel: se cerne faina intr-un vas adanc. Facem loc la mijloc unde punem drojdia inmuiata cu 2 linguri de zahar si 100 ml din laptele caldut, dupa care lasam o jumatate de ora la crescut. Adaugam galbenusurile frecate cu zahar, sarea si coaja rasa de lamaie si incepem sa framantam adaugand cate putin lapte caldut pana cand se dezlipeste aluatul de pe mana. La urma adaugam margarina topita si mai framantam un pic. Lasam la crescut acoperit cu un prosop pana aluatul isi dubleaza volumul.

Se pregateste umplutura:se amesteca branza de vaca cu galbenusurile,zaharul,stafidele,zaharul vanilat si coaja de portocala.

Daca aluatul a crescut se ia din aluat se intinde rotund .Se unge forma de tarta cu ulei se aseaza aluatul.Din aluat se fac suluri care se impletesc cate 2 si se pun roata la aluat si inca sub forma de cruce .In locurile libere se pune umplutura de branza.Se unge deasupra cu ou si se da la cuptor pana se coace.

TIPS-URI

1

inainte de a pune branza se tapeteaza cu putina apa sa nu curga umplutura

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert pasca fara aluat, cu ciocolata