Pască cu brânză dulce (2)

de diaconta in Dulciuri, 14 Apr 2012 | 15370 vizualizari

 

Vă doresc din tot sufletul Sărbători cu bucurie si linişte sufletească.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat(cantitatile sunt pentru doua pascute):
  • 1 kg faina
  • 120 gr zahar
  • 5 oua
  • 100 gr unt
  • 50 ml ulei
  • 30 gr drojdie
  • Lapte
  • O lingurita sare
  • Esenta vanilie
  • Coaja si zeama de lamaie
  • Pentru umplutura:
  • 800 gr branza dulce de vaca
  • 3 oua
  • 150 gr zahar
  • Esenta vanilie
  • Coaja de lamaie
  • 2 linguri griş de grau
  • O lingura amidon alimentar
  • O lingura smantana dulce
  • Pentru final,doua galbenusuri amestecate cu putin lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pască cu brânză dulce (2):

Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar,putin lapte caldut si o lingura de faina.Se lasa sa dospeasca.

Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul si un praf de sare,se adauga vanilia.Untul se topeste.

Cernem faina intr-un vas,facem o adancitura in mijloc si punem ouale cu zahar,drojdia dospita.

Apoi se framanta punand cate putin lapte caldut si unt topit .Se framanta foarte mult si ne mai ungem mana cu ulei pentru a-l framanta mai usor.

Aluatul este gata de framantat cand se desprinde usor de vasul in care am facut operatiunea.

Se lasa la dospit pana cand isi dubleaza volumul.

Pentru umplutura se amesteca toate ingredientele.

Pentru pasca vom folosi o forma rotunda.Pe fundul tavii vom pune o foaie foarte subtire de aluat.Apoi punem umplutura de branza.

Facem o impletituri din aluat pe care le punem deasupra . Una dintre ele am ornat-o mai „delicat”,cealalta am vrut-o mai „bogata”.

Cu ajutorul unei pensule,ungem deasupra cu galbenusul amestecat cu lapte.

Introducem forma in cuptorul incalzit,aproximativ 35 de minute.

O lasam in vasul in care s-a copt pana se raceste si abia apoi o scoatem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pască cu brânză dulce (2)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

diaconta 1

04.01.2013, 09:13

Caroline,la noi Pasca e la loc de cinste la Paste

getix 1

09.04.2013, 20:07

ce frumos , o mananci din priviri!

diaconta 1

09.04.2013, 20:21

Multumesc Georgeta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pasca cu aluat