Pasca (cos si inima)

de cec in Dulciuri, 5 Mai 2011 | 4228 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat
  • 800g faina
  • 50g drojdie
  • 200-250g nuca macinata
  • 2 oua si 1 galbenus
  • 200ml lapte
  • 100g unt
  • 50g ulei
  • 200g zahar
  • rom,
  • coaja lamaie
  • Umplutura
  • 300g branza proaspata
  • 150g zahar
  • 60g stafide
  • 3 linguri gris
  • 2 oua
  • rom, vanilie, coaja de lamaie
  • stafide
  • 2 linguri dulceata de pepene
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca (cos si inima):

Am facut maiaua din cateva linguri de lapte, zahar,drojdia si putina faina pe care am lasat-o la crescut c~un sfert de ora am incalzit putin laptele, am adaugat in lapte zaharul, aromele si ouale si am batut putin cu telul. Am cernut faina, am adaugat maiaua, compozitia de lapte si am framantat bine, apoi am pus cate o lingura de unt topit in ulei continund framantarea. Dupa ce am pus jumatate din cantitatea de unt am adaugat nuca macinata, apoi am continuat cu untul pana l-am incorporat tot. Aluatul rezultat l-am lasat la crescut

Am luat 1 bol de inox si l-am imbracat in folie alimentara. Am impartit aluatul in 2 ( o bucata mai mica si una mai mare)Bucata cea mare am colorat-o maro adaugand o lingura de cacao.Am intins o treime din bucata colorata si am imbracat bolul apoi am taiat surplusul. Am facut fisii de aluat si l-am pus pe bol un pic distantate intre ele, am facut apoi niste fasii mai grosute pe care le-am taiat scurte, am luat aceste bucati de fasiute si am imbracat bolul ca pe un cos.

Din doua fasiute rasucite am pus un inel deasupra pe post de piciorus .Am taiat inca doua fasii din aluat, le-am rasucit si am pus in jurul bolului Am impletit si o toarta. Din aluatul ramas 'alb' am incercat sa fac niste flori si niste frunzulite (nu prea a iesit grozave ca am facut un aluat care se strangea ) Am pus in tava acopirita cu hartie de copt si am dat la cuptor la foc potrivit.

Intre timp am facut umplutura amestecand toate ingredientele, apoi am adaugat si dulceata

Dupa ce s-a copt am scos din cuptor am umplut cu umplutura de branza si am dat iar la cuptor pt a se inghega umplutura(aici cred ca am facut o greseala ca nu am lasat sa se raceasca un pic cosuletul, umplandu-l cald s-a cam lasat, dar si asa copiii au fost ffff incantati si nerabdatori sa guste)

Am luat aluatul colorat, l-am intins si l-am pus intr-o forma de tarta (inimioara), am facut si o fasie pe margine de jur imprejur, am pus compozitia de branza ramasa si din aluatul ramas necolorat am facut niste inimoiare care le-am pus de jur imprejur, si niste flori care le-am pus pe mijloc. A mai stat putin pe masa pana a fost gata cosul din cuptor (timp in care a mai crescut), am uns cu ou, am dat la cuptor la foc potrivit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca (cos si inima)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placintele cu branza