Am tot facut pancakes in fel si chip, cu cacao, cu fulgi de ovaz, din faina integrala, cu banane pasate, cu mere, cu iaurt, ba cu lapte, cu te mai miri ce... Dar, zau daca nu mi-au iesit cele mai bune ever, asa simple din faina alba, cu cateva merisoare, foarte aproape de reteta de baza. Uneori si retetele traditionale isi au rostul. Asta imi suna mie ca eu nu prea gatesc traditional.
Asadar, pancakes in weekend de dimineata la mic dejun, este de vis, se fac rapid, si te binedispune pe intreaga zi. Pe cuvant daca exagerez. Am folosit o tigaie de teflon, speciala pentru clatite care mi-a permis sa pun cate trei polonice de aluat concomitent si in maxim 30 de minute erau pregatite clatitele, devorate si vasele spalate... Incredibil cat de bune pot sa iasa cu oua de casa, atat de pufoase sunt si iau forma perfecta de clatite americane. So try and enjoy!
1. Galbenusurile, zaharul si vanilia se amesteca cu mixerul pana se topeste zaharul si se deschide la culoare compozitia.
2. Se adauga laptele treptat, continuand sa mixam.
3. Faina se amesteca cu sarea si praful de copt si se adauga in compozitie putin cate putin. Se mixeaza pana se incorporeaza ingredientele. Se adauga merisoarele si se mai amesteca putin.
4. Albusurile se bat spuma si se incorporeaza in aluat amestecand usor de jos in sus cu o spatula de silicon.
5. In tigaia incalzita, se pune o lingurita de ulei de cocos si se toarna cate trei sferturi de polonic din compozitie.
6. Cand apar primele bule de aer, se pot intoarce, cam 2-3 minute pe fiecare parte. Se pot pune cate trei polonice in aceeasi tigaie.
7. Se servesc calde cu sirop de artar, zmeura, gem de zmeura, iaurt sau ce va place plus o ceasca de cafea cu lapte.