Pască

de Zamfira in Dulciuri, 4 Mai 2013 | 4155 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluatul:
  • 500 g faina
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 3 oua
  • 200 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 100 ml ulei
  • sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Umplutura:
  • 750 g branza dulce de vaci
  • 100 g unt
  • 5 oua
  • 100 ml smantana
  • 100 g faina
  • 200 g zahar
  • 120 g stafide
  • 4 esente de rom
  • 4 esente de vanilie
  • gris (50 g)
  • 5 linguri lapte
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un galbenus si 2 linguri de lapte pentru uns pasca
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pască:

Pregatim maiaua din drojdie, o lingura de zahar si putin lapte caldut. Lasam la dospit 20 minute. Punem faina intr-un vas, adaugam maiaua si adaugam pe rand ouale, putina sare apoi lapte, ulei, zaharul si coaja rasa de la o lamaie. Framantam aluatul pana cand obtinem o compozitie elastica. Lasam la dospit 40 minute.

Punem stafidele la inmuait in 5 linguri de lapte si 2 esente de rom.

Umplutura: amestecam branza de vaci cu untul (la temperatura camerei), adaugam faina, zaharul, esentele ramase, smantana, galbenusurile si abia apoi albusurile batute tare, in final coaja rasa de la o lamaie si stafidele scurse de zeama. 

Peste aluatul dospit presaram putina faina, framantam inca putin si asezam aluatul intr-o tava cu margine detasabila unsa cu ulei si tapetata cu gris (pastram putin aluat si pentru a putea modela in final o cruce). Cu mainile ude putem lucra mai usor cu aluatul, intindem aluatul si pe marginea tavii, aproape pana sus.

Presaram gris pe aluat si turnam umplutura in tava. Deasupra asezam din aluat o cruce si ungem toata pasca cu un galbenus amestecat cu lapte.

Timp de coacere la 180 C: cel putin 50 minute apoi punem o folie de aluminiu deasupra, reducem focul si mai lasam pasca la cuptor inca 30-40 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pască" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac traditional pufos