Parmigiani ( pernite cu parmezan)

de luminita20_2006 in Piine, 26 Sep 2010 | 3400 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 500g faina
  • 200g apa
  • 1 plic drojdie uscata Dr. Qetker
  • 100g margarina
  • 1 lingurita sare
  • 50g zahar tos

Pentru umplutura:

  • ~200g parmezan

Pentru uns:

  • 1 ou
  • 100ml lapte
  • Susan
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parmigiani ( pernite cu parmezan):

Aluat: se pune apa la incalzit. Se pune faina, drojdia intr-un vas, se adauga apa calduta,sare, margatina, zaharul si se framanta bine.

(pe blogul de unde am preluat reteta e o alta metoda de preparare a aluatului,eu am facut varianta simpla si a iesit la fel de bine)Se lasa la dospit 1ora 30 min(pana isi dubleaza volumul)

Dupa ce a dospit  aluatul il punem pe suprafata de lucru si intindem o foaie nu foarte subtire, punem parmezanul ras peste foaie si dam cu sucitorul sa intre in aluat .

Dupa care rulam foaia si taiem forme de 2 cm.

Punem in tava cu hatie de copt si lasam sa creasca `1 ora.

Dupa ce au crescut se ung cu un amestec din un ou cu 100 ml lapte si se presoara susan.

Se dau la cuptor 15 min, pana se rumenesc.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Parmigiani ( pernite cu parmezan)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine Challah- painica evreiasca