Parmigiana cu pui

de Brindusa in Pui, 30 Iun 2010 | 5327 vizualizari

 

Parmigiana e un fel de mancare ce provine din sudul Italiei si care initial era facuta din felii de vanata si branza, cu sos de rosii, totul copt la cuptor. Pollo alla Parmigiana este un derivat al acestei retete originale.

 

INGREDIENTE

  • 2 piepti de pui
  • 5 linguri de pesmet cu mirodenii (reteta mai jos)
  • 3 linguri faina
  • 2 oua
  • sare, piper dupa gust
  • sos de rosii italian
  • ulei pentru prajit
  • 100 g mozzarella sau parmezan
  • spaghetti pentru 4 persoane, fierte in apa cu sare 
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parmigiana cu pui:

1.Incalzeste cuptorul la 190 C. Taie fiecare piept pe pui in sferturi. Bucatile mai groase taie-le sa se subtieze. Bate carnea usor, ca sa devina mai subtire. Presara cu sare si piper pe ambele fete.

2. Prepara pesmetul cu mirodenii. Amesteca 4 linguri de pesmet cu cate o lingurita de busuioc, maghiran, oregano, usturoi uscate. Pune si 2 linguri de parmezan proaspat ras. Amesteca bine.

3. Bate ouale intr-un castronel. Pune faina pe o farfurie. Pune 1/2 din pesmet pe alta farfurie.

4. Da carnea prin faina. Scutura excesul. Pune carnea apoi in ou si in pesmet. Acopera bine cu pesmet pe toate partile. Fa la fel pana se termina toata carnea.

5. Incalzeste bine uleiul intr-o tigaie si prajeste bucatile de carne pe ambele parti, pana devin aurii. Nu trebuie sa fie complet facute. Scoate-le pe hartie absorbanta.

6. Incalzeste sosul de rosii italian si pune-l intr-o tava. Peste el pune carnea si deasupra branza. Da la cuptor pana branza se topeste. Serveste cu spaghetti si salata verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Parmigiana cu pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Saramura de pui