Parjoale moldovenesti

de alilianaa in Porc, 9 Iun 2014 | 5263 vizualizari

 

Serios...o bunatate. Imi plac mai mult decat chiftelele obisnuite. Declarat!

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocata amestec ( vita si porc)
  • un morcov
  • 3 fire ceapa verde
  • un fir usturoi verde
  • miez de paine ( de la 2-3 felii)
  • o lingurita faina de hrisca
  • o legatura de marar
  • o legatura patrunjel
  • 2 oua
  • sare, piper dupa gust
  • 5-6 linguri faina de hrisca ( pentru tapetat parjoale)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parjoale moldovenesti:

Carnea am pus-o intr-un bol. Verdeturile le-am curatat si le-am tocat marunt si le-am pus peste carne. Morcovul curatat si razuit pe ochiurile mici ale acesteia, a fost si el pus peste carne. Am mai adaugat sare, piper, o lingurita de faina hrisca. Am mai pus miez de paine inmuiat in apa ( e foarte bine daca se inmoaie si in lapte dulce), am pus doua oua si am amestecat bine pana la omogenizare completa. Am lasat compozitia pret de 5 minute sa se odihneasca. Intr-o farfurie am pus 5-6 linguri de hrisca. Tigaia cu ulei se pune pe foc si lasam sa se incinga, timp in care formam parjoale cu mana umeda si le tavalim prin faina. Cand uleiul este incins bine adaugam si parjoalele.

Cand sunt gata pe o parte, le intoarcem. Cand sunt gata le scoatem pe servetel absorbant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Parjoale moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de porc