Parjoale de casa

de anisoara in Mancaruri cu carne, 26 Mai 2010 | 22482 vizualizari

 

Aceasta receta de parjoale am preluat-o de la bunica mea si de fiecare data cand le prepar imi adunc aminte de gustul si mirosul din copilarie. Au trecut multi ani si am incercat diferite modificari in reteta si mi-au reusit foarte bine, dar gustul acestor parjoale ma incanta cel mai mult.

Stiti de ce am expus una dupa alta 2 retete de parjoale? Ca sa observati pozele unde se vede sectiunea. Se vede diferenta? Tot secretul este IN AMESTECAREA TOCATURII DE CARNE.

 

INGREDIENTE

  • 1kg de carne de vita cu porc
  • 2 oua
  • 100 de grame de paine uscata
  • 70 ml de lapte
  • 1 ceapa mijlocie
  • jumatate de capatana de usturoi
  • sare
  • piper negru macinat
  • 2 oua
  • 100 gr de faina
  • 60 ml de ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parjoale de casa:

Carnea se spala , se taie in bucati si se toaca in masina de tocat carne cu usturoiul si ceapa curatata. Gustul acestor parjoale este deosebit, pentru ca se foloseste carne care este tocata de tine insuti, nu cumparata  tocata de-a gata. Pentru ca in ziua de azi carnea tocata cumparata contine multe surplusuri  si atunci nu veti savura adevaratul gust, care vreau sa-l descriu in aceasta reteta.

Painea se inmoaie cu laptele caldut si asa se toarna peste carnea tocata. Se condimenteaza cu sare si piper, se adauga ouale si se amesteca foarte bine . Tocatura se lasa sa se odihneasca cca 30 minute .

Tigaia se incinge foarte bine. Intr-un vas separat se bat 2 oua cu furculita. In alta farfurie se toarna faina. Cu mainele ude se formeaza parjoale din tocatura. Se tavalesc prin faina, pe urma prin ou si se prajesc in uleiul calit . In momentul cand incepeti sa prajiti parjoalele se scade temperatura tigaii la jumatate.

Dupa 30 sec de prajire se intoarce pe cealalata parte parjoala, pentru ca sa se inveleasca bine cu oul si faina. Se prajesc parjoale in decurs de 7-8 minute , pe o parte si alta. La urma se pune un capac pe tigaie si se mai prajesc la  foc mic timp de 3-4 minute. In acest moment ele cresc ca niste pernute si devin puhave si moi. Sunt deosebit de gustoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Parjoale de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]