Aceste pariziene cu piersici sunt usor de facut si sunt perfecte pentru micul dejun. Fac parte din categoria: de pus la pachet la scoala sau servici :).
Aluat pufos si piersici aromate de gradina....
Ingredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura camerei.
Intr-o cana amestecam drojdia uscata, o lingurita zahar, 2 lingurite faina si 100 ml de lapte caldut (luam din cantitatile de mai sus). Acoperim cu un prosop si lasam aprox 10 min la dospit.
Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si coaja de lamaie apoi facem un cerc in mijloc si turnam drojdia dospita. Framantam cu mana adaugand treptat laptele caldut amestecat cu zaharul. Adaugam ouale si spre final untul topit si uleiul. Terminam de framantat cand nu se mai lipeste de maini.
Acoperim si punem la loc cald ferit de curenti de aer pt aprox 1 ora si jumatate.
In acest timp pregatim umplutura.
Piersicile taiate bucati mici impreuna cu zaharul si zeama de lamaie le punem intr-un vas pe foc si lasam sa fiarba aprox 3-4 minute. Adaugam amidonul dizolvat in putina apa rece si lasam sa mai dea in clocot pana se ingroasa. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca.
Aluatul dospit il impartim in 10-12 bilute (depinde cat de mari doriti sa faceti parizienele)
Intindem pe rand fiecare bila intr-o forma ovala sau dreptunghiulara. O parte o crestam fasii iar pe cealalta parte punem umplutura. Tragem aluatul peste umplutura si apasam cu degetele sa se lipeasca apoi rulam in asa fel incat partea cu fasii sa ramana deasupra.
Le asezam apoi intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam la dospit 20 de minute. Ungem deasupra cu galbenus de ou si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de aprox 20 min., pana se rumenesc frumos deasupra.
Sa aveti pofta!
1
Piersicile le puteti pune si pur si simplu asa crude doar taiate, dar mie imi place mult umplutura aceasta cu amidon