Pariziene cu nutella

de Sim0na in Dulciuri, 14 Iul 2013 | 4420 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 260 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • ½ lingurita sare
  • 25 g drojdie proaspata
  • 50 g unt
  • 1 ou
  • 1 ou + 2 linguri lapte pentru uns
  • nutella
  • alune de padure tocate
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu nutella:

Faina am cernut-o intr-un castron. Drojdia am frecat-o cu 2 linguri de zahar, putin lapte caldut si 2 linguri faina, iar amestecul l-am pus in mijlocul fainii. Am lasat la crescut cca 15-20 minute. Cand aceasta a crescut am amestecat cu faina, am pus oul, untul topit, laptele caldut, zaharul si sarea. Am framantat cca 15 minute, pana ce aluatul a devenit elastic. L-am lasat la crescut cca 40-50 minute, intr-un castron acoperit cu folie alimentara si cu un prosop.

Cand aluatul si-a dublat volumul, l-am scos pe masa infainata, iar aluatul l-am impartit in 12 bilute egale. Fiecare bila am intins-o cu sucitorul, dandu-i  o forma ovala. Jumatate am crestat-o cu cutitul, iar pe cealalta jumatate am pus 1 lingura de nutella si ½ lingurita alune. Am indoit partea cu umplutura, presand mariginile ptr a nu iesi la copt, apoi am rulat. Am procedat la fel cu toate bilele. Rulourile le-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt unsa cu ulei. Am uns fiecare rulou cu ou batut cu putin lapte si am dat tava la cuptorul preincalzit pentru 20-25 minute.

Au iesit delicioase!!!!  Si ptr ca s-au intamplat si incidente, nutella a iesit la cateva, data viitoare le voi sigila mai bine!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu nutella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Sim0na 1

15.07.2013, 07:51

Multumesc, multumesc!

laura_n 1

15.07.2013, 17:58

astea sunt de revista
si o sa imi placa si nutella...in curand ))

roxana_simona 1

15.07.2013, 20:22

bune

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pariziene cu crema de ciocolata sau gem cu nuca