Pariziene cu gem si nuci

de Criss in Dulciuri, 25 Apr 2014 | 15663 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 400 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 70 g zahar
  • 200 ml lapte caldut
  • 1 ou
  • 50 g unt
  • coaja rasa de lamaie
  • + 1 borcan gem de prune
  • 100 g nuci prajite
  • scortisoara macinata (optional)
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu gem si nuci:

Pentru aluat, se dizolva drojdia in 50 ml lapte caldut. Se topeste untul, se amesteca cu laptele ramas si zaharul. Se pune faina intr-un castron, la mijloc se face o gropita in care se toarna drojdia, untul topit cu laptele si zaharul si oul batut. Se amesteca toate ingredientele cu o lingura, dupa care se framanta cu mana tot in castron.

Se acopera castronul cu o folie peste care se aseaza un prosop si se lasa la dospit o ora.
Dupa o ora, aluatul isi va dubla volumul. Se imparte in 16 bucati cat de cat egale. Se intinde fiecare bucata de aluat intr-un dreptunghi, pe mijloc se pune o lingura de gem de prune amestecat cu nucile prajite si maruntite se pliaza si se preseaza cu degetele pentru a se lipi aluatul, iar cealalta jumatate se taie in fasii care se infasoara peste partea lipita.

Se lasa sa mai creasca 12-20 minute, apoi se ung cu galbenus de ou si se coc la foc mic aproximativ 35 minute, pana se rumenesc.  Cand sunt gata se scot pe un gratar sa se raceasca, apoi se pudreaza cu zahar vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu gem si nuci" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pariziene