Parfe de ananas

de leoflori in Torturi, 4 Iul 2009 | 26785 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  500 gr. mascarpone
  • 200 ml. smantana pt. frisca
  • 1 lingura esenta rom
  • 20 gr. gelatina granule (2 pliculete)
  • 8 gr. gelatina Tort gelee transparenta pt.ornat
  • 200 gr. zahar pudra
  • 2 conserve ananas rondele
  • 1 pachet piscoturi
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parfe de ananas:

Cele 2 pliculete de gelatina (20 gr.) se pun la inmuiat in apa rece pt.10 minute. Apoi se incalzeste usor la bain-marie (atentie! nu se fierbe) cat sa se dizolve.

Batem frisca (foto 1), adaugam mascarpone(foto 2), adaugam zaharul(foto 3), adaugam esenta rom(foto 4) si mixam pana devine o crema fina.
Punem ananasul din conserva la scurs. Pastram cateva rondele pt. ornat. Restul il taiem cubulete si il mai scurgem iar.
Adaugam cubuletele de ananas in crema de mascarpone, amestecam bine si punem si gelatina dizolvata.
Sa nu fie gelatina prea calda pt. ca se branzeste crema.
Amestecam bine de tot si turnam intr-o forma de tort (22 cm).
Eu am pus si piscoturi pe margine , apoi am turnat peste ele cioco amaruie topita.
Se da la rece cca 30 minute apoi se orneaza cu ananasul rondele (sau portocala ,kiwi) ; se prepara gelatina transparenta cfm instructiunilor de pe plic si se toarna peste fructe.
Se da la rece 4-5 ore.
Reteta este f. simpla si rapida ( mai putin partea cu statul la frigider!)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Parfe de ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

vpepuskas7 1

03.08.2013, 12:40

Sidy 1

03.08.2013, 14:53

Si scos acum rece din frigider , tre'sa fie o nebunieeeeeeeeee ! Cat e de bun Bine ca l-ai facut mai inainte si nu trebuie sa astept 5 ore dupa el

Rahela Velicu 1

04.06.2021, 22:38

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort aniversar reloaded