Para cu mascarpone si jeleu de portocala

de alldaycooking in Dulciuri, 12 Apr 2011 | 4391 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 para
  • 1 portocala
  • unt
  • scortisoara
  • mascarpone
  • miere
  • gelatina
  • migdale macinate
  • ricota
  • zahar vanilat
  • afine
  • frunze de menta 
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Para cu mascarpone si jeleu de portocala:

Para am taiat-o in jumatate si am asezat-o intr-o tava termorezistenta. Am presarat putina scortisoara si am adaugat cateva cubulete mici de unt pe cele 2 jumatati de para. Le-am uitat putin cam mult in cuptor, in principiu ar fi suficient 20 de minute la 170 grade Celsius.

Pentru jeleu am stors sucul de portocala, am ras putina coaja de portocala, l-am amestecat si am pus un betisor de scortisoara. Jumatate dintr-un plic de gelatina l-am pus la hidratat in 50 ml apa. Am incalzit gelatina fara a o fierbe si am amestecat-o cu sucul de portocala din care am scos betisorul de scortisoara. Am pus jeleul in paharele mici si am lasat peste noapte la frigider.

Ricotta se amesteca cu putin zahar vanilat. Para coapta si racita se aseaza pe farfurie, cu o lingurita punem putin mascarpone, glazuram cu miere si presaram migdale macinate. Adaugam pe farfurie jeleul de portocala si il coafam cu putine migdale macinate. Intr-o forma de steluta punem cam 2 lingurite de ricota, scoatem forma si decoram cu bobite de afine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Para cu mascarpone si jeleu de portocala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort de pere - 150