Este una din mancarurile mele preferate inca de cand eram mica. Am facut reteta si la Multicooker si a iesit o bunatate asa cum era de asteptat.
Punem uleiul in vasul de la cooker si pornim aparatul pe functia 'Fry' selectand timpul pe 10 minute.
Curatam si spalam dupa caz ceapa si ardeiul, le tocam marunt si le adaugam in uleiul incins. Adaugam rosia decojita si tocata marunt. Amestecam si le lasam sa se caleasca putin.
Adaugam pulpele, sarea si piperul si turnam apa peste ele.
Inchidem capacul, selectam functia 'Stew' si apasam butonul 'Start'
Cu aproximativ 20 de minute inainte de a se opri (urmarit afisajul) adaugam paprika si pregatim galustele.
Batem oul cu sarea cu o furculita si adaugam treptat faina. Omogenizam bine sa nu ramana cocoloase.
Cu o lingurita mica luam cate o jumatate de lingurita din oul cu faina si adaugam in tocanita.
Acoperim din nou si lasam sa fiarba galustele de faina.
La final daca dorim un sos putin mai gros, intr-un bol, amestecam o lingura de faina cu un pic de lapte sau smantana, omogenizam cu putina zeama de la tocanita si o adaugam peste tocanita. Lasam sa mai fiarba 2-3 minute si oprim aparatul adaugand patrunjel verde tocat.
Servim mancarea calda cu rosii proaspete.
Pofta mare va doresc!
1
Daca nu va plac galustele din faina puteti renunta la ele si faceti obligatoriu un sos mai grosut cu faina si smantana sau lapte.