Paprikas de pui cu galuste - la Multicooker

de T I M E A in Pui, 7 Iul 2014 | 10822 vizualizari

 

Este una din mancarurile mele preferate inca de cand eram mica. Am facut reteta si la Multicooker si a iesit o bunatate asa cum era de asteptat.

 

INGREDIENTE

  • 800 gr carne de pui, ciocanele de pui am folosit eu
  • 2 cepe
  • 1 ardei rosu
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1 rosie
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita sare de mare
  • un pic de piper
  • 2 lingurite rase boia de ardei dulce
  • 2 cani de apa
  • Pentru galuste
  • 1 ou mai mare
  • 2 linguri faina
  • un pic de sare
  • Optional: 1 lingura faina cu 50 ml lapte sau smantana
  • patrunjel verde
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paprikas de pui cu galuste - la Multicooker:

Punem uleiul in vasul de la cooker si pornim aparatul pe functia 'Fry' selectand timpul pe 10 minute.

Curatam si spalam dupa caz ceapa si ardeiul, le tocam marunt si le adaugam in uleiul incins. Adaugam  rosia decojita si tocata marunt. Amestecam si le lasam sa se caleasca putin.

Adaugam pulpele, sarea si piperul si turnam apa peste ele.

Inchidem capacul, selectam functia 'Stew' si apasam butonul 'Start'

Cu aproximativ 20 de minute inainte de a se opri (urmarit afisajul) adaugam paprika si pregatim galustele.

Batem oul cu sarea cu o furculita si adaugam treptat faina. Omogenizam bine sa nu ramana cocoloase.

Cu o lingurita mica luam cate o jumatate de lingurita din oul cu faina si adaugam in tocanita. 

Acoperim din nou si lasam sa fiarba galustele de faina.

La final daca dorim un sos putin mai gros, intr-un bol, amestecam o lingura de faina cu un pic de lapte sau smantana, omogenizam cu putina zeama de la tocanita si o adaugam peste tocanita. Lasam sa mai fiarba 2-3 minute si oprim aparatul adaugand patrunjel verde tocat. 

Servim mancarea calda cu rosii proaspete. 

Pofta mare va doresc! 

TIPS-URI

1

Daca nu va plac galustele din faina puteti renunta la ele si faceti obligatoriu un sos mai grosut cu faina si smantana sau lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paprikas de pui cu galuste - la Multicooker" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciulama de pui