Chiftelute in sos cu piure de cartofi si pesto

de laylalala in Vita, 17 Feb 2010 | 7663 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru chiftelute
  • ulei de masline
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 1 ceapa, tocata
  • 400 gr carne de vitel, tocata
  • 4 lingurite busuioc maruntit
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1 lingurita sos Chilli-Garlic
  • 1 lingurita sos Sweet-Chilli
  • 500 ml bulion de rosii/ pasta de rosii
  • Pentru piureul de cartofi cu pesto
  • 1 kg cartofi, curatati si taiati cubulete
  • 150 ml lapte
  • 2 linguri pesto
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in sos cu piure de cartofi si pesto:

Se incinge o tigaie si se adauga putin ulei de masline.Se calesc usturoiul si ceapa, aprox.4 minute, pana cand ceapa se inmoaie.Se scot si se fac piure cu blender-ul.

Intr-un vas se amsteca carnea cu 2 lingurite busuioc, otetul balsamic, cele 2 sosuri, sare si piper dupa gust.Se fac 16 chiftelute si se prajesc in 1 lingura ulei de masline pana cand s-au rumenit,aprox. 5-8 minute.Se adauga bulionul de rosii, 2 lingurite busuioc ramas si piureul de usturoi cu ceapa si se lasa totul sa fiarba la foc mic 15 minute, pana cand chiftelutele s-au facut.

Intre timp, se fierb cartofii in apa cu sare pana cand s-au inmuiat.Se scurg bine apoi se fac piure cu laptele si pesto.

Se imparte piureul de cartofii in 4 farfurii, iar deasupra se toarna sosul de rosii cu cate 4 chiftelute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in sos cu piure de cartofi si pesto" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Shepherds Pie