Este o reteta care stiu sigur ca in Ardeal o gateste toata lumea,este originara din Ungaria.Noua ne place mult,
Se pune uleiul in cratita sa se incinga,se adauga ceapa taiata marunt si se lasa pana devine sticloasa,se adauga ciocanelele de pui spalate si zvantate si se lasa putin pana se prajesc usor,adaugam boiaua,usturoiul tocat marunt,cele doua cani de supa,sare si piper pentru gust si lasam sa fiarba cca.o jumatate de ora.Intr-un castronel amestecam faina si smantana,adaugan 1/2 pahar cu apa si turnam peste tocanita,amestecam si lasam sa dea un clocot dupa care presaram deasupra patrunjelul verde. Pentru galuste procedam in felul urmator:punem la foc intr-o cratita aproximativ 2l apa in care bagam o lingurita de sare.Separat batem ouale intr-un castron,adaugam sarea,untul si faina si amestecam bine sa nu ramana cocoloase.Cand apa fierbe luam cu lingurita gramajoare din acest aluat si le dam drumul in apa,lasam sa fiarba vreo 10 minute dupa care cu o spumiera le scoarem si le dam drumul in tocanita.Pofta buna tuturor!Am servit papricasul cu salata verde.