Un papricas de pui grozav de bun pentru un pranz in familie.
Cum preparam un papricas de pui.
Pulpele curatate si spalate se rumenesc usor in uleiul bine incins. Se scot intr-un alt vas si se pastreaza la cald. In uleiul ramas se caleste foarte putin ceapa tocata marunt, se adauga sucul de rosii, boiaua de ardei, cimbru si 1 cana cu apa. Sosul format se rastoarna peste carne, se adauga boabele de piper si sare dupa gust. Se lasa sa fiarba pana este gata carnea.
Galuste:
Se pune apa la fiert cu uleiul si cand a dat in fiert se adauga toata faina deodata, amestecandu-se energic, sa se incorporeze. Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca putin si se pun ouale, unul cate unul, amestecand continuu. Se pun la fiert in apa cu sare, formand cu lingurita galuste mici de marimea unei alune (mai mari :)) ) Se fierb cateva minute, pana se umfla si se ridica la suprafata, apoi se scurg si se pun in cratita cu carne, unde se mai lasa sa fiarba aproximativ 10 minute.
Se potriveste carnea sa aiba suficienta zeama, deoarece trebuie sa avem o cantitate egala de sos cu carne si galuste.
Aproape de final, cu 5 minute inainte de a fi gata, punem usturoiul pisat peste papricas si omogenizam.
Papricasul de pui se serveste cald, presarat cu patrunjel.
1
putem prepara papricas de pui si fara galuste, pe care le putem inlocui cu cartofi