Am venit şi eu fuguţa cu reţeta mea cu dragoste.
Nici nu s-au răcit bine.
Pentru azi am zis să nu întrec măsura şi să pregătesc un desert mai dietetic,ca să fac mai uşoară trecerea la “fără dulce”.Aşa că m-am gândit că nişte papanaşi din griş fiert în lapte şi apoi puşi la cuptor,ar fi tocmai buni.
Eu am înlocuit zaharul cu Green Sugar,dar voi puteţi să folosiţi zahăr.
Pentru crustă mi s-a părut mai potrivit să folosesc pişcoturi.
O reţetă simplă pe care v-o recomand cu tot dragul.
Pentru crusta:
Mai avem nevoie de smântâna, jeleu sau dulceaţă pentru servit (eu am preferat un jeleu de fructe de padure si căpşuni)
Am pregatit mai întâi crusta.
Am maruntit piscoturile cu ajutorul robotului,pâna am obtinut o faina.
Intr-o tigaie am topit untul,apoi am pus piscoturile maruntite.
Am prajit câteva minute si am lasat sa se raceasca.
Intr-o cratita neaderenta am pus iaurtul,laptele,untul si Green sugarul(zaharul).Am pus vasul pe foc
Când a început sa fiarba,am adaugat grişul în ploaie,amestecând energic cu un tel.
Am lasat sa fiarba la foc mic pâna când s-a îngrosat.
Daca este cazul ,mai adaugati gris.Eu atât am masurat.
Am luat vasul de pe foc,am adaugat vanilie si putina sare,apoi cele 3 galbenusuri.
Galbenusurile se adauga cât compozitia este fierbinte,astfel se vor gati.
Mie nu-mi plac ouale crude în compozitie.
Am mixat cele 2 albusuri si le-am încorporat usor în compozitie.
Am lasat sa se racoreasca ,ca sa aiba consistenta potrivita pentru a modela papanasii.
M-am ajutat de 2 linguri pentru a le da forma,i-am tavalit prin piscoturile pregatite,apoi i-am asezat în tava pe hârtie de copt.
Am pus tava la cuptor,la 180 de grade C, pentru 20 de minute.
I-am servit cu jeleu de fructe de padure si capsuni.
S-aveţi poftă!!