Am facut o panna cotta cu aroma de lamaie, imbracata apoi intr-un sos dulce acrisor de fructe de padure si insotita de zmeura delicioasa! Un super rasfat si o incantare pentru papilele gustative :)
Am pus intr-un vas laptele si l-am incalzit (doar cald nu fiert). Am pus 150 g zahar si am amestecat pana s-a topit.
Am dat vasul deoparte si am adaugat frisca lichida, gelatina hidratata, esenta concentrata de lamaie si zaharul vanilat.
Am pus pe foc din nou, am omogenizat cu un tel si am lasat pana s-a incalzit din nou compozitia (fara sa fiarba).
Cateva pahare le-am umezit cu apa rece si am pus budinca in ele. Le-am asezat inclinate pentru mai mult efect, dar se vad foarte ok si lasate drepte.
Am lasat in frigider 3-4 ore inainte de servire.
Am servit cu piure de fructe de padure, facut din fructe de padure semicongelate, amestecate cu 100 gr zahar si pasate cu blenderul.
Am decorat cu zmeura parfumata!