Panna cotta cu vanilie, ciocolata si visine

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 18 Aug 2011 | 5567 vizualizari

 

Dat fiind ca tot am vazut cat este de apreciata si de prezenta panna cotta printre gospodinele de aici, m-am hotarat sa o incerc si eu. Gustul si aroma nu m-au surprins prea mult, realizand ca acum vreo doi ani am "inventat" un astfel de desert din ceea ce aveam prin casa, cu exceptia faptului ca atunci am folosit un iaurt cu un continut de grasime ridicat si un blat de biscuiti. Oricum ar fi, sotul meu adora acest desert, asa ca de acum e pe lista favorita alaturi de crema de zahar ars si de tartele cu fructe.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg smantana 
  • 1 l lapte dulce
  • o ciocolata neagra cu lapte
  • 2 pliculete cu gelatina (20 g)
  • zahar in functie de gust (200 g am folosit eu)
  • esente de vanile,  zahar vanilat, pastai de vanilie
  • visine in sirop sau se poate folosi cu succes si dulceata de visine
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta cu vanilie, ciocolata si visine:

Preparare Panna cotta cu vanilie, ciocolata si visine

Punem gelatina la hidratat conform instructiunilor de pe plic..

Separat fierbem laptele, il lasam sa se raceasca putin, si, adaugam gelatina.

Smantana o punem intr-o craticioara, pe foc, cat sa se incalzeasca putin. Adaugam zaharul si esentele, amestecand continuu pentru ca acesta sa se topeasca integral.  Trebuie sa avem grija ca smantana sa nu fiarba efectiv.

O jumatate din cantitatea de smantana cu vanilie o punem intr-un alt vas, adaugam ciocolata si amestecam pana se omogenizeaza intreaga crema. Adaugam apoi o jumatate din cantitatea de lapte, avand grija sa il incorporam in totalitate.

(In acelasi mod procedam cu restul de smantana si lapte).

In formele dorite punem dulceata de visine sau siropul cu visine si o parte din crema de vanilie. Le dam la congelator pentru 30 de minute, apoi le scoatem si adaugam crema de ciocolata.

Panna cotta cu vanilie, ciocolata si visine se pasrteaza la rece pana a doua zi (sau cat de mult puteti rezista :D)

Sa aveti pofta!

 

 

TIPS-URI

1

Atentie ca laptele sa nu fie fierbinte in momentul adaugarii gelatinei, in caz contrar aceasta isi va pierde proprietatile.

2

 Puteti unge formele cu putin ulei pentru o desprindere mai facila :D eu am avut emotii

3

daca folositi cupe, atunci dulceata de visine se va adauga ultima (la suprafata formei)

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu vanilie, ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (56)

Dya Daniela Andrei 1

05.06.2012, 22:14

Multumesc Suflet Frumos! Te pup cu drag Fluturas!

mihaelar63 1

05.06.2012, 23:23

La multi ani cu sanatate si fericire !!!

Dya Daniela Andrei 1

06.06.2012, 08:50

Va multumesc tuturor! Sanatate, impliniri si numai lucruri bune va doresc, cu drag!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chec cu banane