Panna cotta cu piersici

de Oana in Prajituri, 5 Sep 2010 | 7360 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 450 ml smantana lichida grasa
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic gelatina (10g)
  • 3 piersici
  • 1 plic tort gelee
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta cu piersici:

Smantana si laptele se pun intr-o craticioara cu fund dublu si se dau in clocot. Aproape de punctul de fierbere se adauga zaharul si se mai lasa 1 minut la fiert.

Gelatina se hidrateaza cu 5 linguri apa rece si se lasa 5 minute. Se adauga apoi in amestecul de lapte fierbinte si se omogenizeaza bine cu un tel.

Patru boluri se ung cu ulei si se toarna amestecul de lapte. Se lasa la racit cel putin 2 ore, pana se incheaga, in frigider.

Piersicile se spala, apoi se taie in cuburi. Jeleul se prepara dupa instructiunile de pe plic. Dupa ce se ia de pe foc se adauga in craticioara piersicile si apoi se imparte deasupra celor 4 boluri cu panna cotta. Fructele se aseaza repede pentru ca se incheaga jeleul foarte rapid. Se lasa la frigide pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Laly 1

06.09.2010, 23:59

Oana arunca-mi si mie un bol

Oana 1

07.09.2010, 00:16

Data viitoare fac portie dubla, sa ajunga la toata lumea

elena1988 1

12.01.2011, 11:02

iau si eu un bol

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]